2022. tavaszán nyílt meg a Pénzmúzeum, amibe felkért a Future-Now Consulting Kft., hogy a munkanéven oroszasztalként futó , a "Jövő pénzügyei – interkatív asztal" kiállítási elem animáció előtti grafikai tervezését készítsem el.​​​​​​​ 14 téma, 3 nyelven, 110 egyedi ikonnal.
Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma ékes példája annak, miért érdemes újragondolni a múzeum szó jelentését. A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan – a kiállítás által kínált élmény ennél sokkal átfogóbb és sokoldalúbb. A látogatók egy gondosan felépített élményutat tesznek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos vizuális bemutatók kísérnek végig. A különböző eszközök, platformok, kiadványok és események mind egy közös mondanivaló és üzenet köré épülnek. A Pénzmúzeum így lesz egyszerre a pénzügyi témájú köznevelés hazai fellegvára és a nemzetközi múzeumi világ kiemelkedő tagja.​​​​​​​
A Pénzmúzeum a pénz öt funkciója köré szervezete tereit, segítve saját érintettségünk és a jegybank szerepének megértését a pénzügyek izgalmas, egyszerre ismerős és ismeretlen világában. Az egyes terekben a problémafelvetést a személyes pénzügyeken, döntési játékon keresztül élhetjük át, amit történeti, pénzismereti kitekintés, a jegybanki funkciók bemutatása és numizmatikai tartalmak tesznek teljessé. A múzeum nem passzív befogadásra, hanem kalandos útkeresésre, cselekvő sétára hívja látogatóit.
Ikonok
Tesztelés​​​​​​​
Kiállítás
Megbízó

You may also like